Ontwerp

Zowel particulieren als bedrijven en (zorg)instellingen zijn mijn opdrachtgevers. De wensen zijn richtinggevend bij het ontwerp voor de tuin. Dat is mijn uitgangspunt. Maar ook de architectuur van het huis of gebouw en zijn directe omgeving bepalen de uiteindelijke sfeer van de tuin.

Werkwijze

  1. Het eerste oriënterende gesprek is vrijblijvend. Ik maak kennis met u en de tuin. Ik wil weten wat uw wensen zijn voor het gebruik van de binnenruimte en waar u het liefste zit. Waar de wind vandaan komt en waar schaduw is. Is een onderhoudsvriendelijke tuin wenselijk of vindt u het juist ontspannend om in de tuin te werken. Daarnaast is het goed om te weten welk budget u in gedachten heeft voor de uitvoering.
  2. Op basis van dit oriënterende gesprek ontvangt u een offerte voor het maken van het ontwerp.
  3. Nadat u opdracht heeft gegeven wordt de bestaande situatie door mij in kaart gebracht. De afmetingen van de tuin worden opgenomen en ik inventariseer de beplanting en materialen voor eventueel hergebruik.
  4. Aan de hand van uw wensen en de bovenstaande inventarisatie wordt het schetsontwerp gemaakt. U krijgt hiermee een helder beeld van hoe de tuin er uit kan komen te zien. Aanpassingen kunnen in dit stadium eenvoudig worden verwerkt.

Als het plan is goedgekeurd ga ik werken aan de uitwerking. Ik maak een werktekening met materialenlijst en een beplantingsplan met bestellijst.

Wat kan ik nog meer voor u betekenen

Wanneer gewenst geef ik meubeladvies. Ik werk veel samen met andere disciplines die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo werk ik graag met een hovenier (www.wesselingtuinen.nl) en een architect (www.vissersarchitecten.nl). In deze samenwerking zijn er al heel wat tuinhuizen, veranda's, speciale (fietsen)bergingen, buitenkeukens en zwemvijvers gerealiseerd.
Een relatie met een tuinontwerper is niet voor even maar vaak voor jaren. Een tuin is altijd in beweging, er is groei. Ton Vissers vindt het fijn om betrokken te mogen blijven bij de tuin.